بلاگ

خواص قهوه برای زنان را بهتر بشناسید!

برای فهم هرچه بهتر خواص قهوه برای زنان، به مطالعه­ی بیماری­های مرتبط با زنان و ارتباط پیشگیری این بیماری­ها به کمک قهوه رفتیم. حین مطالعه این سؤال را پرسیدیم که آیا این مقاله باید اساساً در باب زنان نوشته شود یا مردان، کدام یک از این دو گروه جنسیتی بیشتر بیمار شده و نیاز بیشتری به کمک گرفتن از قهوه دارند؟ به یک مقاله­ی جالب رسیدیم.

چند سال پیش، یک تیم تحقیقاتی مستقر در موسسه جمعیت‌شناسی وین یاVID  تصمیم گرفتند به اصطلاح، پارادوکس جنسیت و سلامت را حل کنند. سؤال آن‌ها این بود: «زنان بیشتر بیمار می­شوند یا مردان؟». مطالعه مفصل بود و توصیفات مکرر، در نتیجه­ی تحقیقات اما یک جمله توجه را جلب می­کرد: «زنان بیش از مردان بیمار شده و مردان بیش از زنان می­میرند».

همچنان مطالعه را ادامه دادیم و با گزاره­هایی مانند این گزاره روبه­رو شدیم: «از هر ۲۳ زن یک نفر به سرطان روده بزرگ مبتلا می­شود. اما خوشبختانه محققان دریافتند زنانی که قهوه می‌نوشند، ۲۶ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان روده هستند». جمع این گزاره­ها باعث شد این مقاله را مشخصاً برای زنان بنویسیم و به این سؤال پاسخ دهیم که: خواص قهوه برای زنان چیست؟

برای نوشتن این مقاله اما چهار امر مهم و اساسی را مورد توجه قرار دادیم. استروژن، مغز، افسردگی و سرطان زنان در مقابل قهوه چه می­کنند؟ بیایید و با هم کمی دنیای قهوه و زنان را با محورهایی که ذکر شد کشف کنیم.

قهوه سطح استروژن در زنان را افزایش می­دهد

وقتی از ماهیت زن سخن می­گوییم و به دنبال سلامت او هستیم، چاره­ای نداریم جز اینکه از دروازه­های استروژن عبور کنیم. استروژن اساساً گروه و شبکه­ای از هورمون­های داخلی زنان است که کارکردهای غریبی در بدن دارند. از رشد و حفظ سیستم جنسی و خصوصیات زنانه مانند سینه­ها و موهای ناحیه تناسلی گرفته تا کمک به سلامت استخوان، عملکرد سیستم قلبی-عروقی و سایر فرآیندهای ضروری بدن.

ما به عنوان نخستین و مهم­ترین قدم باید این موضوع را بررسی می­کردیم که آیا خواص قهوه برای زنان به گونه­ای هست که بر افزایش عملکرد استروژن آن‌ها کمک کند؟ در این راستا به یکی از معتبرترین مطالعات این حیطه از موسسه ملی بهداشت آمریکا رسیدیم، نتیجه­ی این مطالعه را با هم بخوانیم:

بین سال‌های۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ محققان ۲۵۹ زن را تحت بررسی قرار دارند. آن‌ها کل کافئین مصرفی شرکت‌کنندگان را بر اساس میزان مصرف قهوه، چای سیاه، چای سبز و نوشیدنی دارای کافئین محاسبه کردند. در این مطالعه، زنان آسیایی که بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز مصرف می‌کردند، در مقایسه با کسانی که کافئین کمتری مصرف کرده بودند، سطوح استروژن بیشتری داشتند.

در این مطالعه اشاره شده که مصرف ۲۰۰ میلی­گرم یا بیشتر کافئین در روز که تقریباً معادل دو فنجان قهوه است، می­تواند سطح استروژن در زنان را افزایش دهد. این موسسه نهایتاً در بیانیه­ی مطبوعاتی خود چنین می­گوید:

با توجه به این­که می­دانیم تغییرات در سطح استروژن می­تواند زنان را با اختلالاتی چون پوکی استخوان، سرطان رحم، سینه و تخمدان روبه­رو کند. منطقی است مادامی که درمانی برای این نوع از چالش­های مرتبط به زنان به نتایج نهایی نرسیده، حتماً مصرف کافئین را به دنیای روزمره­تان وارد کنید.

قهوه به سلامت مغز زنان کمک می­کند

اگر قصد مطالعه­ی علمی در وب­سایت­های دانشگاهی و رسمی جهان را داشته باشید، با مقوله­هایی مواجه می­شوید که کمک می­کند، دنیای داخلی خود را بهتر بشناسید. ما برای شما دست به این اقدام زدیم و بعد از استروژن به دنبال این سؤال رفتیم که در خواص قهوه برای زنان آیا ممکن است تأثیرات مثبت قهوه بر مغز را شناسایی کنیم؟

برای این موضوع باید به سراغ مقالات معتبر و علمی می­رفتیم و اول درک می­کردیم که زنان بیشتر در معرض کدام عارضه­ی مغزی هستند. برای این امر وارد وب­سایت موسسه­ی WBHI شدیم. این موسسه به مطالعات مغزی زنان مشغول است و روش­های پیشگیری و بهترین دستاوردهای علمی در این حوزه را هر ساله با مخاطبانش در میان می­گذارد.

لحظه­ی ورود به وب­سایت WBHI با این جمله مواجه شدیم:

ترجمه­ی جمله­ی موجود در عکس خیلی روشن است: هفتاد درصد از مبتلایان به آلزایمر، زنان هستند.

بلافاصله مطالعه­ی اثرات قهوه بر آلزایمر را شروع کردیم با اولین مطالعه­ای که روبه­رو شدیم، این جمله را دیدیم:

خبر خوب: مطالعات علمی نشان می‌دهد، شما می‌توانید بیش از آنچه که فکر می‌کردید از نوشیدنی صبحگاهی مورد علاقه‌تان نوش جان کنید. قهوه مملو از موادی است که می­تواند به محافظت در برابر بیماری‌های رایج در زنان، از جمله بیماری آلزایمر و بیماری قلبی کمک کند.

جالب است بدانید که قهوه هم می­تواند خطر ابتلا به آلزایمر را پیش­گیری کرده و هم می­تواند زنانی که درگیر آلزایمر هستند را تا حدی بهبود بخشد.

یکی دیگر از خواص قهوه برای زنان مرتبط است به پیشگیری این نوشیدنی جذاب از دمانس، دمانس یا زوال عقل بیماری مرسومی در زنان، به خصوص در سنین بالای پنجاه سال است که باعث می­شود فرد روند معمول تفکر منطقی را از دست بدهد. این بیماری که در دسته­ی بیماری­های مرتبط با مغز تعریف می­شود هم با قهوه قابل پیشگیری است.

قهوه خطر سکته­ی مغزی در زنان را کاهش می­دهد

برای تکمیل مطالعات­مان درباره­ی خواص قهوه برای زنان، به سراغ موضوع سکته­ی مغزی در زنان رفتیم. سکته­ی مغزی پنجمین علت مرگ زنان در سراسر دنیا است و یکی دیگر از خطرهایی است که بسیاری از زنان را تهدید می­کند. برای بررسی تاثیر قهوه بر کاهش احتمال سکته­ی مغزی مطالعات را آغاز کردیم.

در مطالعه­ی علمی منشر شده در مجله Ahajournals­ این گزاره آمده است: ما دریافتیم زنانی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز مصرف می­کنند، ۱۹ درصد کمتر از دیگر زنان، در معرض خطر سکته­ی مغزی هستند. این مطالعه­ی علمی دقیق را می­توانید در ahajournals بخوانید.

منهای همه­ی آنچه درباره­ی مغز و خواص قهوه برای زنان گفته شد این موارد را هم بیفزایید:

نوشیدن قهوه در طول روز هوشیاری ذهن و سرعت انتقال نرون­ها در زنان را افزایش می­دهد، کافئین موجود در قهوه، همچنین می­تواند آشفتگی ذهنی برآمده از کم­خوابی را بهبود بخشد. زنانی که به دلیل مشغله­های فراوان کاری و فکری احساس کمبود انرژی می­کنند، بد نیست که نوشیدن قهوه را جدی بگیرند.

قهوه احتمال ابتلا به افسردگی را در زنان کاهش می­دهد

برای فهم هرچه بیشتر خواص قهوه برای زنان، در اقدام سوم به سراغ یکی دیگر از شایع­ترین رنج­های زنان در دنیای امروز رفتیم، افسردگی.

نخست این موضوع را بررسی کردیم که زنان در دنیای ما به چه اندازه درگیر افسردگی هستند. خبر بد این است که متاسفانه زنان دو برابر مردان درگیر افسردگی می­شوند و از هر هشت زن، یک نفر، حداقل یک دوره­ی چند ماهه­ی جدی از افسردگی را در زندگی خود تجربه می­کند.

خبر بدتر این است که بسیاری از زنان به دلیل مشغله­های کاری، مسئولیت­ها و درگیری­های ذهنی، از این موضوع که درگیر افسردگی هستند، بی­اطلاع بوده و روش مواجهه با وضعیت خود را نمی­دانند. برای تکمیل این پروژه به سراغ اثر قهوه بر پیشگیری یا درمان افسردگی در زنان رفتیم.

برای مطالعه­ی ارتباط افسردگی و قهوه به سراغ یکی از معتبرترین مدارس علمی دنیا رفتیم. خیلی زود مقاله را یافتیم، مدرسه­ی سلامت عمومی دانشگاه هاروارد مقاله­ای درباره­ی سؤال ما متتشر کرده که در این مقاله آمده:

بررسی­های ما نشان می­دهد، گروهی از زنان که حداقل دو تا سه فنجان قهوه در روز می­نوشند، حداقل بیست درصد نسبت به گروه­های مشابه احتمال ابتلای کمتری به افسردگی دارند. برای مطالعه­ی این مقاله می­توانید به وب­سایت مدرسه سلامت عمومی دانشگاه هاروارد رجوع نمایید www.hsph.harvard.edu

آیا قهوه می­تواند عامل سرطان در زنان باشد؟

برای فهم خواص قهوه برای زنان در اقدام بعد به سراغ سرطان رفتیم، مایل بودیم سرطان، این کشنده­ی زنان در سراسر دنیا را بهتر بشناسیم و همزمان سعی کنیم که ارتباط کاهش یا افزایش سرطان با قهوه را بررسی کنیم. اول پرسیدیم که آیا اساساً قهوه می­تواند در زنان باعث افزایش سرطان شود؟

 

برای پاسخ به این سؤال مستقیما به سراغ ACS یا انجمن سرطان آمریکا رفتیم. عمیق­ترین مطالعات مرتبط با سرطان زنان را این وب­سایت در جهان منتشر می­کند. بلافاصله در میان مقالات موجود ارتباط قهوه با سرطان را بررسی کردیم، با این گزاره از Elizabeth Mendes روبه­رو شدیم:

«مطالعات متعدد نشان داده است که نوشیدن قهوه با کاهش خطر مرگ ناشی از همه علل مرگ مرتبط است…اما اینکه قهوه می­تواند به افزایش خطر ابتلا به سرطان کمک کند، به هیچ وجه اثبات نشده است.»

پس از خواندن این گزاره و اثبات این موضوع که نوشیدن قهوه هیچ ربطی به احتمال افزایش سرطان در زنان ندارد، رفتیم و این موضوع را بررسی کردیم که آیا قهوه می­تواند احتمالاً ابتلا به سرطان را در زنان کاهش دهد؟

در مجموع، تجزیه‌وتحلیل‌ها خبر از این نکته دارد که در بین مصرف‌کنندگان قهوه، کاهش خطر سرطان کبد، سرطان سینه، رحم و تخمدان وجود دارد. این اثرات عموماً در مصرف متوسط ​​دو فنجان قهوه در روز رؤیت شده است. قهوه از طرفی صدمات سلولی را کاهش می­دهد و این یعنی توقف احتمالی درگیری با سرطان.

قهوه به‌تناسب‌اندام زنان کمک می­کند

همه در دنیای ما با مسئله‌ی حفظ تناسب‌اندام درگیر هستند، این موضوع هم از منظر سلامتی برای زنان اهمیت دارد و هم از منظر زیبایی. قهوه اما از چند منظر می­تواند به‌تناسب‌اندام شما به عنوان یک زن کمک کند.

قهوه و بهبود عملکرد ورزشی در زنان: زنان ورزشکاری که قبل از جلسات تمرینی خود قهوه می‌نوشند، می‌توانند با قدرت عضلانی بیشتری ورزش کنند و نیز نتیجه­ی بهتری از فرایند ورزشی بگیرند. علت این موضوع واضح است: کافئین موجود در قهوه محرکی عالی برای تولید آدرنالین است. در واقع، زمانی که سطح آدرنالین بالا باشد، بدن می­تواند ناخودآگاه هر نوع استرس یا فشار را متحمل شود. چه جسمی و چه روانی.